Kérjük támogassa tevékenységünket adója 1%-val! Adószám:18143520-1-12 Technikai szám: 1743

Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő és Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület

Cserhát Különleges Mentőcsoport

Események

2017. május 1.

Balassagyarmat

Hogyan rendelkezzen az adó 1%-ról!

Hogyan és mikor ajánlhatom fel személyi jövedelemadóm 1%-át? Az 1% felajánlása csupán néhány percet és gondos odafigyelést igényel. Ha a NAV készíti el az Ön adóbevallását: • ha ügyfélkapun keresztül, online felületen készül az adóbevallás, akkor a NAV által küldött adóbevallás ellenőrzése során ne feledkezzen el rendelkezni adója 1%-áról! Önnek két gombnyomás, a nélkülöző embereknek viszont kézzelfogható segítséget jelent, ha megadja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adószámát. Határidő: május 22. • ha postai úton érkezik az ellenőrzendő bevallás, akkor a visszaküldött dokumentumhoz mellékelje az adószámunkkal kitöltött rendelkező nyilatkozatot, melyet itt lehet letölteni. Határidő: május 22. Ha könyvelő közreműködésével, illetve saját maga készíti el az adóbevallását: • ha ügyfélkapun keresztül online készíti el az adóbevallást, akkor a megfelelő részt kitöltve néhány pillanat alatt rendelkezhet az adója 1%-áról. Határidő: május 22. • ha nyomtatott formában, postai úton adja be adóbevallását, akkor a kitöltött rendelkező nyilatkozatot az adóbevallással együtt elküldheti postán, vagy személyesen leadhatja a NAV ügyfélszolgálatán. A rendelkező nyilatkozat innen letölthető. Határidő: május 22. Ha a munkáltatója készíti el adóbevallását: • a rendelkező nyilatkozatot 2017. május 10-ig lezárt borítékban adja le a munkáltatójának. Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen a saját adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása! Határidő: május 10. FONTOS, hogy az adóbevallástól függetlenül is rendelkezhet személyi jövedelemadója 1%-áról! A kinyomtatott és kitöltött rendelkező nyilatkozatot tegye egy lezárt borítékba, melyen mindenképpen legyen rajta az Ön adóazonosító jele, a leragasztás helyén az aláírása, és postai úton juttassa el a NAV részére. Határidő: május 22.

2017. április 29.

Balassagyarmat

Túlélőtúra a Mikszáth Kálmán Gimnázium és Szakiskola tanulóival

Túlélő Túra! Évek óta részt veszünk felszereléseinkkel, és technikai eszközeinkkel biztosítjuk és segítjük a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Gimnázium és szakiskola túlélő túráját. Az időjárás sajnos nem fogadott kegyeibe, de a szakadó eső sem vette kedvét senkinek a gyakorlattól.
http://mkkevig.sulinet.hu/2017/04/29/tulelesi-kuzdelem/

2017. április 12.

Balassagyarmat

Előadás és kutyás bemutató a Cseperedő Óvodában

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűn és baleset-megelőzési szakterület kollégáival közösen tartottunk ma előadást és bemutatót a Balassagyarmati Cseperedő Tagóvodában. A kis óvodások nagy szeretettel hallgatták és nézték meg előadásunkat, és örömmel simogatták meg a kutyusokat.

2017. április 10.

Ecseg

Eltűnt személy felkutatás

Eltünt személy felkutatására kapott riasztást a csapat. Szombaton délután a Nógrád megyei Ecsegen tűnt el egy 77 éves idős nő. A kutatásra mentőkutyákkal, drónnal, hőkamerával, quadokkal stb. Indultunk el. Útközben kaptuk a jó hírt, hogy közben élve előkerült.

2017. április 6.

Balassagyarmat

Állatmentés

Állatmentéshez kaptunk ma felkérést! Egy családi ház udvarára szökött be az utcáról egy Berni pásztor keverék kutyus, nyakán egy két méteres lánccal. Egy tuja alatt talált búvóhelyet, de feltekeredett rá, ijedtében mindenkire morgott és vicsorgott. Kiszabadítottuk, majd a chip leolvasása után beazonosítottuk ( egy kis segítséggel) hol lakik, ki a gazdája, akinek vissza is adtuk.

2017. március 30.

Balassagyarmat

MMSZOSZ látogatás Bázisunkon

Egyesületünk Bázisára látogatott a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének Elnöke Orlik Zoltán.

2017. március 30.

Balassagyarmat

Tűzeset Balassagyarmaton

Balassagyarmat sportcsarnok, horgásztanya mögötti területen mintegy 2 hektáron égett a bozótos. Egyesületünk tűzoltó szakosztályával és a balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség hivatásos tűzoltóival közösen megfékeztük és eloltottuk a tüzet.

2017. március 28.

Balassagyarmat

Újra véradást szerveztünk a Bázison!

"Adj vért, ments meg 3 életet!" Az Egyesület bázisán szervezett véradáson 63 fő regisztrált véradóból 54 fő sikeresen adott vért! Köszönjük!!! Reméljük ezzel az akciónkkal nagyon sok emberen tudunk segíteni!

2017. március 10..

Balassagyarmat

Új igazgató a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén

A mai napon egy megyei ünnepségre kaptunk meghívást. Új Igazgatója van a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak! dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere március 16-i hatállyal nevezte ki a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére, Seres Tibor ezredes Urat! A Leköszönő Berecz György tűzoltó ezredes, a BM Országos A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának kinevezett igazgatója lett. A Cserhát Különleges Mentőcsoport elnöke az elsők között gratulált az új Igazgató kinevezéséhez, valamint köszönetünket fejeztük ki Berecz György Ezredes Úrnak az elmúlt 5 év közös-együttműködő munkáért.

2017. január 29.

Isaszeg

Egyesületünk csatlakozott a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségéhez

Megtartotta első konzultációs, egyeztető megbeszélését a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége a BM.Kat.Főig.Oktatási Bázisán! Orlik Zoltán az MMSZOSZ elnöke kiemelte a Magyar Mentőkutyás Szervezetek érdekképviseletének fontosságát, tevékenységük támogatását, az összefogással történő hatékonyabb életmentő feladat végzését.


2016. december 22.

Salgótarján

ÖTE-k részére kiírt pályázaton elnyert eszközök átadása

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016. évi önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt pályázatán elnyert eszközök átadásán vettünk részt. Egy új motoros láncfűrészt és egy pár tűzoltó védőcsizmát is átvehettünk, a működési támogatásra és üzemanyagköltségre elnyert anyagi támogatás mellett.2016. december 22.

Balassagyarmat

Karácsonyi adományozás

A hagyományokhoz híven ismét átadtuk a karácsonyi adományokat a Reménysugár Gyermekotthon lakóinak. A gyerekek már nagyon várták a mentőkutyákat is, mert mindig emlékeznek rá, hogy a kutyusok is részt vesznek az ajándékozáson.2016. december 21.

Budapest

Nyert a Cserhát Különleges Mentőcsoport!

A Segítő Kéz - Állati küldetés pályázat lezárult. A Fressnapf 1.000.000 Ft-os támogatását a Cserhát Különleges Mentőcsoport nyerte.
Köszönjük segítségét és szavazatát!

http://www.fressnapf.hu/nyert-cserhat-kulonleges-mentocsoport/
Fressnapf

Segítő kéz - Állati küldetés

Segíteni mindig jó, és most egy kattintással Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy a kedvenceknek is örömteliek legyenek az ünnepek! Ismerje meg a három alapítvány munkáját, szavazzon a legszimpatikusabbra, a Fressnapf pedig a legtöbb voksot gyűjtő szervezetnek 1 000 000 forintot adományoz!
Köszönjük segítségét és szavazatát!

http://www.fressnapf.hu/segito-kez-allati-kuldetes/
2016. november 30.

Budapest

Egyesületünk szerepelt az Echo Tv műsorában!
2016. november 25.

Tar

A Cserhát Különleges Mentőcsoport a mai napon eltűnt személy felkutatására indult kora reggel Tar településről eltűnt idős férfi felkutatására. Sajnos az egész napos kutatás ma nem vezetett eredményre, pedig a csapat esőben, sárban árkon-bokron át kutatta az eltűnt személyt. Sajnos eredménytelenül
2016. november 19.

Balassagyarmat

Az MTV stábja forgatott ma nálunk a kis csapatunkról, munkánkról és kutyáinkról.
2016. november 16.

Szigetszentmiklós

Tegnap délután 17:20-kor kaptuk a riasztást a Kutyákkal az Életért Alapítvány Jászberényi csoportjától, akik segítségünket kérték egy Szigetszentmiklósról eltűnt idős hölgy keresése kapcsán. A keresést több mentőcsapattal, kutyákkal és rendőrökkel közösen már sötétben kezdtük, de sajnos nem jutottunk eredményre, az éjszaka pedig a rendőrség felfüggesztették a keresést.
2016. november 10.

Balassagyarmat

A médiában is számos alkalommal szereplő, többek közt eltűnt személyek felkutatásával foglalkozó Cserhát Különleges Mentőcsoport látogatott el a felsősökhöz. Bemutatót tartottak engedelmességi, ügyességi, keresési és őrző-védő gyakorlatokból. A kedves és okos állatok láttán kicsik-nagyok szíve egyaránt ellágyult.
2016. november 9.

A Hankook Tire Magyarország Ünnepélyes abroncs átadó ünnepségén vettünk részt, bemutattuk egyesületünket, és még egy kis kutyás bemutatóval is kedveskedtünk a jelenlévőknek. http://www.automotor.hu/hirek/tizezer-darab-felett-jar-a-hankook-abroncsadomanyozasi-programja/
2016. november 8.

A Szuper Tv-2 Édes Élet c. műsorában szerepelt csapatunk!
" Egy ártatlannak tűnő kirándulás (gombaszedés) hozhat egy olyan helyzetet, hogy a kiránduló (Ez esetben Emilió) Eltéved.  A hozzátartozók kétségbe esve kezdik keresni, és közben folyton arra gondolnak, mi történt, rosszul lett, megsérült? Hová lehetett? Kihez forduljanak segítségért? Kik azok, akik ebben a helyzetben is tudnak segíteni a bajbajutottakon?! Szerte az Országba vannak olyan szervezetek, akik felvannak készülve ilyen és ehhez hasonló helyzetekre, szaktudásuk, segítőtársaik a mentőkutyák, a technikai eszközök segítségével azon vannak, hogy minél előbb segítsenek mindenkinek, akinek szüksége van rá." 
A mi csapatunk: A Cserhát Különleges Mentőcsoport is ilyen csapat. Bárhol az országban történik hasonló eset, hívjanak minket!

2015. július 31.

Nagylóc

Eltűnt személy felkutatása Nagylóc

Július 31-én éjszaka az ORFK-val frissen, valamint Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal korábban kötött együttműködési megállapodás alapján riasztott minket a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársa. Nagylócon egy középkorú nő eltűnését jelentették be, aki a rendelkezésre álló információk alapján a közeli erdőben tűnt el. A rendőrkapitányság beosztottjai, a helyi polgárőr egyesület tagjai és kis csapatunk mentőkutyákkal, technikai eszközökkel azonnal kutatásra indult. A település közelébe érve az autó fényeinél egy egyedül bolyongó személyre lettünk figyelmesek aki, az útról letérve a közeli kukoricásba ment be. Miután szem elől tévesztettük a személyt és rövid időn belül sem észleltük, hogy a kukoricatáblát elhagyta volna, az adott pontnál elővettük a hőkameránkat, melynek segítségével gyorsan behatároltuk a növényzet takarásában a korábban látott személyt. A nőt követve a település melletti erdős részen a kutatásban kutyákkal résztvevő szécsényi rendőröket hívtuk segítségül, akikkel feltartóztattuk a személyt. Kiderült, hogy a körözésben szereplő, keresett hölgyet sikerült megtalálnunk, akit a mentőszolgálat munkatársai ellátása céljából kórházba szállították.

2015. július 30.

Budapest

Civil Rádió riport

Meghívást kaptunk a Civil Rádióba riport elkészítéséhez az ORFK-val kötött együttműködés kapcsán.

2015. július 28.

Nógrádmarcal

Állatmentés

Állatmentéshez riasztotta Egyesületünket a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete, mely szerint Nógrádmarcalban egy kistestű kutyus egy 150-mm-es szennyvíz lefolyócsőbe esett és beleszorult, a földfelszín alatt kb: 1.5 méterre. Terepfelmérés után, hurkos bot segítségével a kutyust kihúztuk majd épségben, de kissé riadtan átadtuk szerető gazdájának.

2015. július 27.

Budapest

Háromoldalú együttműködési megállapodás sajtóközlemény

Megjelent a régóta várt sajtóközlemény az ORFK, a Vodafone Magyarország Alapítvány valamint Egyesületünk által kötött háromoldalú együttműködési megállapodásról.

2015. július 22.

Budapest

Google Ground

Budapesten a Google Groundon táborozó 11-13 éves kisiskolás lányoknak mutattuk be Egyesületünk eltűnt személyek felkutatásával kapcsolatos kutatómunkáját, valamint a kutatásban mára már nélkülözhetetlenné vált mobiltechnológiai eszközöket.

2015. július 19.

Budapest

Kismaros eltűnt személy felkutatása

Kora eggel indult csapatunk a Pest megyei Kismarosra egy 72 éves bácsi felkutatására, aki pénteken indult el az otthonából,iratok, pénz, telefon nélkül a helyi temetőbe, de haza azóta sem érkezett. Reggeltől késő délutánig több négyzetkilométernyi területet vizsgáltunk át mentőkutyákkal, quadokkal, quadrokopterrel és a család tagjaival, barátaival Másnap a bácsi előkerült, sajnos holtan.

2015. július 18.

Balassagyarmat

Sajtómegjelenés - Gyarmat Hangja

Újabb sajtóanyag jelent meg Egyesületünkről a Gyarmat Hangja nevű nyomtatott sajtóban és internetes oldalon http://gyarmathangja.hu/index.php/minden-hir/item/138-a-balassagyarmati-cserhat-mentokutyas-egyesulet

2015. július 18.

Balatonfűzfő

Eltűnt személy felkutatása

Hajnalban ismét útra kelt a csapat. Az Országos hatáskörrel rendelkező CSMKE tagjai ismét eltűnt személy felkutatásában vettek részt Balatonfűzfőn. Több mint 30 fős csapatot szervezett a kereséshez az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke Sinka Vivien. Reggel 08.00 órára meghirdetett keresésben a helyi polgárőrök, barátok az S.O.S Mentőkutyás Egyesület a helyi Rendőrkapitányság munkatársai és az eltűnt személy fia is részt vett. A mentés irányítója a CSMKE elnöke Juhász Zoltán volt, aki kb 15 négyzetkilométernyi területen kijelölt 11 szektornyi területet, ahová beosztotta az embereket a kereséshez. Az egyik ilyen átvizsgált szektorban 1 óra elteltével a területet irányítója jelezte, hogy a keresett személy fia, rátalált édesapja holttestére. A terület körbehatárolása után, a helyszínt átadtuk a kint lévő rendőrség munkatársainak, majd minden résztvevő nevében részvétünket fejeztük ki a családnak.

2015. július 16.

Budapest

Vodafone VSSB bemutató

Július 16-án a Vodafone Szolgáltató Központban (VSSB) mutattuk be Egyesületünk tevékenységét, kutyáinkat és szaktudásunkat. A prezentáció végén a kutyák is szerepet kaptak, motiválva ezzel az Egyesület munkáját segítő, nagyvállalati környezetben dolgozó munkatársakat a szakmai önkéntességre.

2015. július 13.

Csenger

Együttműködés kialakítása

Július 13-án Egyesületünk vezetősége Csengerbe látogatott el, ahol a Csengeri "Szent Flórián" Önkéntes Tűzoltó és Vízimentő Egyesülettel ültünk le tárgyalni egy jövőbeni közös együttműködés reményében.

2015. július 9-11.

Keszthely

Mentőkutyák továbbképzése, vizsga és verseny

Július 9-11-ig Keszthelyen került megrendezésre az idei Acana Kupa vizsga és verseny, amelyen a Cserhát Mentőkutyás Egyesület vezetősége meghívott előadóként vett részt. Az előadás keretében bemutattuk az eltűnt személyek mentőkutyával és technológiai eszközökkel történő felkutatását,az alkalmazott módszereket és az ehhez szükséges követelményrendszert. A verseny végén Egyesületünk különdíjakat ajánlott fel a versenyzőknek, amelyet személyesen adtunk át.

2015. július 8.

Várpalota

Eltűnt személy felkutatása

Eltűnt személy felkutatására indult csapatunk a kora reggeli órákban. A Veszprém megyei Várpalotán eltűnt 65 éves cukorbeteg és magasvérnyomás betegségben szenvedő férfi felkutatására indultunk, mentőkutyákkal, drónokkal, és nyomkövető eszközeinkkel felszerelve. Árnyékban 38 fok volt, de a csapat ennek ellenére kitartott, és több lelkes önkéntessel kiegészülve nekivágott a néhol kietlen, néhol pedig járhatatlan bozótos tájnak. Mind az embereket, mind a kutyákat nagyon megviselték az extrém körülmények, a nagy hőség, majd a hirtelen lecsapó viharos eső. Az eltűnt személy előkerült, de sajnos holtan.

2015. július 7.

Nyírjes

kutyás bemutató

Balassagyarmat melletti Nyírjesben tartottunk kutyás bemutatót.

2015. július 4.

Gyömrő

Sajtómegjelenés - Signal TV

Július 4-én a korábbi Gyömrőn tartott kutyás bemutatóról a Signál TV-ben jelent meg egy sajtóanyag Egyesületünkről, ahol beszámoltunk a mentőkutyás bemutatóról és Egyesületünk tevékenységéről.

2015. július 1.

Gyömrő

Nyári gyakorlat

Gyakorlatot tartottunk egyesületünk bázisán és a közeli erdős területen is, tesztelve a nyomkövető eszközök működését a jövőbeni fejlesztési lehetőségek kiaknázása érdekében. A gyakorlaton részt vett fő támogatónk a Vodafone Magyarország Alapítvány, valamint a nyomkövető eszközöket fejlesztő Inepex Kft., akikkel egy nagyon jó hangulatú napot töltöttünk el egy kis bográcsozással egybekötve.

2015. június 30.

Balassagyarmat

Tűzeset Balassagyarmat külterületén

Ma délután Egyesületünk riaszrást kapott Balassagyarmat külterületén egy fatelep mellett kigyulladt bozótos oltásához. A tüzet 1,5 órás megfeszített munka után eloltottuk, a fatelepen szerencsére semmi nem kapott lángra

2015. június 29.

Balassagyarmat

Bemutatót és gyakorlatot tartottunk a Rendészeti iskola diákjainak

Június 29-én A Balassagyarmati Keresekedelmi iskola rendészeti szakán tanuló diákok voltak a vendégeink. Bemutattuk nekik tevékenységünket, hogyan, milyen eszközökkel veszünk részt a mentésekben. Quadrokopteres keresést, quadokkal való "terepezést" hőkamerás keresést is kipróbálhatták a kíváncsi diákok. Alpintechnikai bemutatónkkal, illusztráltuk a sérült személyek szakadékból való felhozatalát. Mentőkutyáinkkal pedig a személy keresést, jelzést mutattuk meg. De, nagy sikere volt az engedelmes, és őrző-védő munkának is. A nap fénypontja az együttműködő Katasztrfavédelmi igazgatóság- kirendéltség által felvonultatott tűzoltó autók, létrás kocsi és a valódi vízsugárral való oltás kipróbálása.

2015. június 27.

Szob

Mentőkutyás és alpintechnikai bemutató

Június 27-én Pest megyében,a XV. Szobi Városnapokon mutatkozott be a Cserhát Mentőkutyás Egyesület, mentőkutyás és alpintechnikai bemutatóval színesítve a 3 napos rendezvényt.

2015. június 26.

Szob

Csapatépítő tréning

Egy fantasztikus hangulatú csapatépítő tréninget tartott a Cserhát Mentőkutyás Egyesület a Balassagyarmati Kiképző Bázison. Támogatóinkkal a Vodafone Magyarország Alapítvány, az IneTrack kft, az IFUA képviselőivel közösen önfeledt hangulatban, mintegy 50-en Több fogásból álló bográcsban főtt ebéd, házilag sütött sütemények elfogyasztása után alpintechnikai gyakorlatokat, a mobiltechnológiai eszközöket, alkalmazva mentőkutyás tréninget is tartottunk. A Gyakorlat során a Quadrokopteres (élő képes - légi felderítés) Az öszkerék meghajtású quadokkal való szárazföldi kutatás éppúgy része volt a gyakorlatnak. A szimulációs gyakorlattal készül fel a csapat az éles bevetésekre.

2015. június 24.

Gyömrő

Mentőkutyás bemutató Gyömrőn

Gyömrő Város Önkormányzata és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett napközis táborban részt vevő gyerekek a Zabhegyező Lovasiskola-látogatás, a Tájházban lévő kézműves foglalkozás, valamint a Gyömrői Rendőrőrs bemutatója után a Cserhát Mentőkutyás Egyesület kutyás bemutatóját is megtekinthették. "Keresünk és mentünk" a mottója annak a különleges mentéssel foglalkozó egyesületnek, amelynek célkitűzése az eltűnt-, elveszett személyek mentőkutyával és különféle technológiai eszközökkel történő felkutatása, árvízi védekezés, veszélyes fák kivágása, tűzoltás és műszaki mentés, sport-, hobbi és mentőkutya képzés. Altsach Andrea, a CSMKE elnökhelyettese a Gyömrő Infó Magazinban beszélt többek között arról, hogy milyen szerteágazó tevékenységet végeznek a tagok.

2015. június 22.

Ráróspuszta

Gyermektábor ráróspusztán

Ráróspusztán megtartott gyermektáborban több mint 100 gyermeknek tartottunk kutyás bemutatót.

2015. június 20.

Szlovákia

Mentőkutyás bemutató a Szlovák falunapokon

a Szlovákiai Terbegec községben egy falunapon tartottunk kutyás bemutatót.

2015. június 15.

Szob

Kutyás bemutató Érsekvadkerten

Június 15-én Érsekvadkerten tartottunk kutyás bemutatót.

2015. június 13.

Szlovákia

Kutyás bemutató Kőkeszin

Június 13-án a Szlovákiai Kőkeszin tartottunk kutyás bemutatót.

2015. június 10.

Budapest

Gazdasági Rádió riport

A Gazdasági Rádió vendégei voltunk. Juhász Zoltán, a Cserhát Mentőkutyás Egyesület elnökével a riporter arról beszélgetett, hogy miképp segíti az M2M-technológia az eltűnt személyek után történő keresést, és hogyan kapcsolódhatnak be egy-egy ilyen kutatásba civilek is.

2015. június 9.

Budapest

Sajtómegjelenés az ATV-ben

"Évente eltűnik egy kisvárosnyi gyerek Magyarországon" címmel sajtóanyag jelent meg egyesületünkről az ATV csatornán.

2015. június 7.

Tolmács

Falunap Tolmácson

Június 7-én Tolmácsi falunapon kutyás bemutatót tartottunk.

2015. június 6.

Mohora

Családi nap Mohora községben

Június 6-án a Mohorán részt vettünk egy családi napon, ahol kutyás bemutatóval színesítettük a programokat.

2015. június 5.

Balassagyarmat

Két állatmentés egy napon

Ezen a napon két kutyus mentésében vettünk részt! Az egyik egy 2 éves hosszú szőrű németjuhász kutya, akinek a gazdája kórházba került, majd hatósági intézkedést követően, altatás várt rá. Közösen a hatóságok embereivel a kutyust biztonságba helyeztük, majd új helyére szerető gazdihoz szállítottuk. A másik kutyusnál pedig késő este érkezett a riasztás miszerint, a város egyik intézményének eldugott zugában, egy kőfal melletti bokor alatt sír egy keverék kutyus. Helyszínre érkezés után felmérve a terepet, sikerült a kutyus közelébe férkőzni, aki bizalmába fogadott minket. Közösen a helyi állatvédőkkel onnan kivettük, majd rövid ellenőrzés után a chippel ellátott kutyus gazdájára hamar sikerült rátalálnunk. Este fél tíz körül becsöngettünk a tulajdonoshoz egy idős nénihez, aki könnyekkel küszködve ölelte magához a napokkal ezelőtt elkóborolt 4 éves kis kedvencét.

2015. május 31.

Budapest

Ezer lámpás éjszakája az eltűnt gyermekekért

Budapest 56-ok Tere. Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan rendezték meg ötödik alkalommal az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű kampánysorozatot, amellyel a gyermekek eltűnésének jelenségére szeretnék felhívni a társadalom figyelmét. A Cserhát Mentőkutyás Egyesület ennek kapcsán több ezer ember előtt a színpadon és a téren mutatta be tevékenységét, mentőkutyáit és a mentéshez használt térinformatikai rendszert, amellyel még hatékonyabban hajtja végre az eltűnt személyek felkutatását szerte az országban.

2015. május 30.

Szécsény

Sajtómegjelenés az ATV-ben

Május 30-án a Szécsény. A városnapon szintén kutyás bemutatót tartottunk.

2015. május 29.

Budapest

Adásnap 2015

Budapest-Hármashatárhegy. a Cserhát Mentőkutyás Egyesület is részt vett az Adásnap 2015. Vállalati önkénteseknek szervezett programon. Ennek keretében a Pilisi Erdőben tavaly decemberben okozott jégkár helyreállítási munkálataiban a Hármashatárhegyen vállaltunk önkéntes munkát.

2015. május 28.

Balassagyarmat

Eltűnt személy nyomában

A Kenessey Albert Kórház pszichiátriai osztályról szökött férfi felkutatásában vettünk részt. A férfit a repülőtér közelében feltartóztattuk, majd visszaszállítottuk a pszichiátriai osztályra. A forgalmas 22-es úton a zavarodott fiatalember kiszámíthatatlanul mozgott, veszélyeztetve az autók között saját és mások életét.

2015. május 24-28.

Szlovákia

Visegrádi V4-ek gyakorlat

A Visegrádi V4-ek gyakorlaton vett részt Egyesületünk. Együttműködő Bősi partnerünkkel közösen megkezdődött a Visegrádi négyek gyakorlat. Bős-Lest településeken.

2015. május 23.

Mihálygerge

Nógrád Megyei Tűzoltónap

Megyei tűzoltó nap. A Cserhát Mentőkutyás Egyesület immáron 5. éve vesz részt a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség által megrendezett tűzoltó felvonuláson. Külön öröm számunkra, hogy Egyesületünk Tűzoltó Szakosztályának vezetőjének KAJTOR ISTVÁNNAK ny.tű.szds. a TŰZVÉDELEM TERÜLETÉN NYÚJTOTT KIEMELKEDŐ MUNKÁJÁÉRT Dobson Tibor Tűzoltó Dandártábornok a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke Gróf Széchenyi Ödön Emlékplakettet és Emléklapot adományozott.A Díjat átadta Berecz György tűzoltó ezredes a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

2015. május 20.

Balassagyarmat

Kiképzés a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetőinek

Balassagyarmati kiképző pályánkon rendőrkutyás képzést tartottunk A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetői és a Cserhát Mentőkutyás Egyesület mentőkutyásai vettek részt a közös gyakorlaton.

2015. május 20.

Balassagyarmat

Kiképzés a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetőinek

Műszaki mentést hajtottunk végre a22-e sz. fűúton a rétsági körforgalom előtti S-kanyarban egy Alfa-156 os szgk, megcsúszott a vizes úton, majd az útszéli árokban landolt. A forgalom irányítása mellett az autót az árokból kimentettük.

2015. május 14.

Budpaest

Együttműködési megállapodás

A hatékonyabb együttműködés érdekében aláírtuk a Pest Megyei Kutató Mentő szolgálattal a régóta tervezett együttműködési megállapodást,

2015. május 13.

Szentes

Mentőkutya szemvizsgálat

Lobó kutyán újabb kontrollon vett részt Szentesen, ahol a kutyák szemének csodadoktora megállapította a kutya szemének egyértelmű javulását.

2015. május 9.

Szlovákia - Hrusó

Tűzoltó napon vettünk részt

Szlovákiai Hrusó településen megtartott tűzoltó napra kaptunk meghívást, ahol egész napos rendezvényeken, tűzoltó versenyen vettünk részt.

2015. május 6.

Balassagyarmat

Véradás

Véradás Balassagyarmaton. Egyesületünk tagjai a Katasztrófavédelem által szervezett véradáson vettek részt, reméljük ezzel is minél több ember életét tudjuk megmenteni.

2015. május 2.

Balassagyarmat

Kismarosi majális

A Pest megyei Kismaroson megrendezett majálison is részt vettünk, ahol helyet kaptunk a színpadon, hogy bemutassuk egyesületünk tevékenységét először szóban, majd egy kutyás bemutató keretében a gyakorlatban is. A gyerekek és a felnőttek szórakoztatására alpintechnikai bemutatóval is kedveskedtünk.

2015. május 1.

Balassagyarmat

Felvonulás

Május 1-én részt vettünk a Balassagyarmati Szkíta napokon megtartott felvonuláson, majd kutyás bemutatót is tartottunk.

2015. április 29.

Balassagyarmat

Évzáró közgyűlés

Április 29.-én tartotta éves közgyűlését egyesületünk, amely elfogadta az egyesület 2014. évi tevékenységéről szóló beszámolót, a számviteli beszámolót és a közhasznúsági jelentést, meghatározta a 2015. évi feladatokat, munkatervet és költségvetést, számos ponton módosította az Alapszabályt és tisztújítást hajtott végre. Ez utóbbi eredményeképpen az egyesület újabb öt évre Juhász Zoltánt választotta elnökévé, megválasztotta Holecz Enikőt gazdasági vezetővé, Hegedűs Pétert és Renner Pétert elnökségi taggá, akik a korábban elnökhelyettessé választott Altsach Andreával együtt alkotják az ötfős elnökséget.

2015. április 27.

Dévaványa

Eltűnt személy felkutatása

Dévaványa. Kora hajnalban érkezett segítségkérés a Békés megyei településről, amely szerint egy helybéli idős férfi vasárnap ismeretlen helyre távozott a lakásából, és oda sötétedésig nem tért haza. A hozzátartozók egész éjjel keresték a férfit, minden eredmény nélkül, így pirkadattól a katasztrófavédelem, a rendőrség, a Békés megyei Kőrös Mentőcsoport, a Gyomaendrődi járási Vidra Mentőcsoport, polgárőrök, vadászok és helyi lakosok kiterjedt terepkutatásba kezdtek, és ebbe a munkába kapcsolódott be egyesületünk is. Az egész napos mentőakció végül eredményt hozott, így még a sötétség beállta és a kiadós eső megérkezése előtt sikerült élve, épségben megtalálni az idős férfit.

2015. április 21.

Kétbodony

Nádastűznél avatkoztunk be

Kétbodony. A délután folyamán a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kérte a segítségünket a Kétbodony határában pusztító nádastűz megfékezésében, amelyet egész délután és este oltottunk.

2015. április 18.

Nagymaros - Dunamocs

Eltűnt férfi keresése

Nagymaros- Dunamocs. A bősi mentőszolgálat kérésére, velük közösen ismételten átfésültük a Duna mintegy 50 kilométeres szakaszát a Dunamocsnál eltűnt férfi után kutatva, de most is eredménytelenül.

2015. április 12.

Nagymaros - Esztergom

Évzáró közgyűlés

2015. Április 12, Nagymaros- Esztergom. Szlovákiai partnerünk, a bősi székhelyű Központi Rendeltetésű Különleges Mentőszolgálat kérésére motoros kisgéphajóval vettünk részt egy Dunamocsnál a folyóba esett szlovák állampolgár felkutatásában, amely nem járt eredménnyel.Cserhát Különleges Mentőcsoport

Célkitűzésünk, hogy segítsünk: eltűnt, elveszett személyek mentőkutyával történő felkutatásában, árvízi védekezésben, magasból és mélyből mentésben, veszélyes fák kivágásában, tűzoltásban és műszaki mentésben, sport, hobbi és mentőkutya képzésben

Elérhetőségek


location_on 2699 Szügy, Mikszáth Kálmán út 28.

email info@csmke.hu

 +36 70 424 2327


Számlaszám: 63600605-16102778

Kövess minket a közösségi oldalakon!


  
Egyesületünket nyilvántartásba vette a Balassagyarmati Törvényszék: PK.60.055/2010. ügyszámon, nyilvántartási számunk: 1743